استفاده از API چه مزایایی برای شرکت‌های فین‌تک دارد؟

استفاده از API چه مزایایی برای شرکت‌های فین‌تک دارد؟

در مطلب قبلی به تفصیل درباره APIهای فین‌تک، نحوه کارکرد و انواع آن‌ها صحبت کردیم. در این‌جا می‌خواهیم به بررسی مزایا و سودهای استفاده از APIهای فین‌تک بپردازیم. استفاده از APIها یک سناریوی برد-برد برای توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های فین‌تکی و کاربران به‌طور یکسان است. در ادامه برخی از مزایای آن‌ها آورده شده است:

کاهش هزینه‌های توسعه

APIها نیاز توسعه‌دهندگان به ایجاد ویژگی‌های مختلف یک برنامه از ابتدا را برطرف می‌کنند؛ بنابراین میزان حجم کاری به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا کرده و باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.

چرا کاهش هزینه‌ها در اینجا مهم است؟

APIها در اصل کلید ایجاد یک اپلیکیشن میکروسرویس هستند. با این مدل ویژگی‌های مختلف اپلیکیشن به‌عنوان اجزای مستقل ساخته می‌شوند و می‌توانند بدون تأثیرگذاری بر بقیه سیستم، توسعه و اشکال‌زدایی شوند. این باعث می‌شود که باگ‌ها سریع و آسان شناسایی شده و مهم‌تر از همه، سایر فرایندها دچار مشکل نشوند.

افزایش سرعت توسعه ویژگی‌های جدید

API‌ها برای توسعه سریع مجموعه خدمات مختلف اپلیکشن‌های فین‌تک بسیار مهم هستند. به عنوان مثال، به‌جای ساخت یک ماژول پرداخت، به راحتی می‌توان از APIهای ارائه شده توسط شرکت‌ها استفاده کرد که این باعث صرفه‌جویی در زمان توسعه‌دهندگان می‌شود.

همچنین APIها به شما این امکان را می‌دهند که ویژگی‌ها یا خدماتی ارائه دهید که معمولا غیرممکن هستند.

از طرفی راه‌حل بانکداری به عنوان یک سرویس (BaaS) به شخص ثالث اجازه می‌دهد تا از طریق تماس‌های API به خدمات بانک دسترسی داشته باشد. از طریق آن، هر کسی می‌تواند بدون داشتن مجوزهای خاص، خدمات بانکی مناسب خود را ارائه دهد.

در بازار اشباع‌شده فین‌تک‌ها، توسعه سریع خدمات بانکی دیجیتال، کلید رقابت و نوآور ماندن بوده و APIها ابزاری حیاتی برای انجام این کار هستند.

کمک به تسهیل فرایندها

APIها با باز کردن اطلاعات خود در اختیار سازمان‌های دولتی و تنظیم‌کننده‌ها، به تسهیل مقررات سخت‌گیرانه‌ای مانند GDPR و PSD2 کمک کرده و مشکل حریم خصوصی و امنیت را هنگام به اشتراک‌گذاری چنین اطلاعاتی حل می‌کنند.

علاوه بر این، APIها یک عنصر کلیدی برای تسهیل بسیاری از فرآیندهای پیچیده مانند شناخت مشتریان هستند. در نهایت، رگ‌تک‌ها نیز می‌توانند فرآیند را با خودکارسازی فرآیندهایی مانند بررسی‌های انطباق و حاکمیت داده، ساده‌سازی کنند.

تاثیرگذاری بر تجربه مشتریان

استفاده از APIها در نهایت به خلق تجربه خوب مشتری منتهی می‌شوند. رابط برنامه‌نویسی کاربردی با سازگاری بیشتر برنامه به حفظ امنیت داده‌های کاربران کمک کرده و با سرعت بخشیدن به فرایندهای توسعه، به کاربران اجازه می‌دهد خدمات بهتری دریافت کنند. همچنین این امکان را می‌دهند که روی ویژگی‌ها و مزیت‌های اصلی خدمات خود تمرکز کنید.

در پایان باید گفت که APIها فقط بلوک‌های مهم سازنده اپلیکیشن‌های موفق فین‌تکی هستند. الگوی یک API اگر موفقیت‌آمیز ارائه شود، می‌تواند به شکل قابل ‌ملاحظه‌ای در سرمایه صرفه‌جویی کرده و در طول زمان تاثیری شبکه‌ای ایجاد کند. از طریق APIها می‌توان به شکلی نسبتا ارزان و ساده، داده‌های یک اپلیکیشن را در یک پلتفرم یا سرویس‌های دیگر پیاده‌سازی کرد. این فناوری همچنین برای سرویس‌های ارائه‌شده، ارزش‌ افزوده به ارمغان می‌آورد.

دیدگاه خود را وارد کنید
1 دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *