با مدیریت سرمایه و 8 رکن اصلی آن آشنا شوید

با مدیریت سرمایه و 8 رکن اصلی آن آشنا شوید

در این مقاله ابتدا شما را با مفهوم مدیریت سرمایه آشنا خواهیم کرد و در ادامه 8 رکن اصلی و اساسی مدیریت سرمایه را که هر شخصی باید بداند را نام برده و توضیح خواهیم داد.

 

مدیریت سرمایه چیست؟

مدیریت سرمایه به فرآیندهای بودجه بندی، پس‌انداز، سرمایه‌گذاری، خرج کردن یا نظارت بر سرمایه یک فرد یا گروه اشاره دارد. این اصطلاح همچنین می‌تواند به طور محدودتری به مدیریت پول و مدیریت پورتفولیو (سبد سهام‌ها و اوراق بهادار شخص یا موسسه) اشاره کند.

استفاده از این عبارت در بازارهای مالی بدان معناست که یک متخصص سرمایه‌گذاری، تصمیمات سرمایه‌گذاری را برای مجموعه‌های بزرگی از صندوق‌ها و سازمان‌ها، مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک یا طرح‌های بازنشستگی می‌گیرد. اما هر شخصی نیز به کمک آموزش صحیح و یادگیری روش‌های مدیریت سرمایه می‌تواند سرمایه خود را مدیریت کند.

در شرایط متلاطم و متغیر اقتصاد امروزی، مدیریت سرمایه یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که هر فردی برای ادامه حیات مالی خود باید یاد بگیرد تا ارزش دارایی خود را حفظ کرده و برای تامین هزینه‌های روزانه خود با چالش مواجه نشود. از همه مهم‌تر، مدیریت سرمایه می‌تواند باعث کاهش ریسک، افزایش ثروت و کسب سود شود.

در ادامه مطلب، رکن‌های اصلی و اساسی مدیریت سرمایه که لازم است بدانید را شرح خواهیم داد:

 

1- امور مالی خود را مدیریت کنید

مدیریت و سازماندهی امور مالی، اولین قدم برای ایجاد ثروت است. کارت‌های اعتباری، حساب‌های بانکی، وام‌های شخصی، حساب‌های کارگزاری، وام مسکن، وام خودرو و حساب‌های بازنشستگی باید بررسی و ردیابی شوند.

 

2- کمتر از درآمد خود خرج کنید

مخارج شما و خانواده‌تان بایستی ردیابی و بودجه‌بندی شوند تا بتوانید برای دستیابی به اهداف بلندمدت مالی برنامه‌ریزی کرده و گام بردارید. اگر یاد بگیرید که امور مالی خود را پیگیری کنید و بدانید که بیشترین هزینه را در کجا و صرف انجام چه کاری می‌کنید، می‌توانید پول و سرمایه خود را کنترل کنید. موسسه مالی معتبر موریس می‌گوید: «بهترین راه برای اطمینان از غلبه بر بدهی یا اجتناب از آن در وهله اول این است که هرگز بیش از آنچه درآمد دارید خرج نکنید.»

 

3- پول خود را به کار بیندازید

از ارزش زمانی پولتان استفاده کنید. ارزش زمانی پول (Time Value Of Money) که به اختصار  TVM نامیده می‌شود، یعنی پولی که الان در دست شماست نسبت به آینده ارزش بیش‌تری خواهد داشت (ارزش پول در طی زمان کاهش می‌یابد). زیرا پولی که هم‌اکنون در اختیار دارید به شما قدرت خرید و سرمایه‌گذاری می‌دهد؛ اما در آینده با توجه به تورم و پستی و بلندی‌ اقتصادها ممکن است این قدرت خرید کاهش یافته و موقعیت‌های سرمایه‌گذاری فعلی را نیز از دست بدهید.

موریس مثال زیر را ارائه می‌دهد: “یک جوان 21 ساله که تا زمان بازنشستگی در سن 65 سالگی با متوسط سالانه 5 درصد بازگشت سرمایه 17.5 دلار در روز سرمایه‌گذاری می‌کند، می‌تواند یک میلیونر باشد. او می‌تواند در 30 سالگی، مقدار پس‌انداز روزانه موردنیاز خود را تقریبا دو برابر کند. در 40 سالگی این مقدار می‌تواند چهار برابر ‌شود. بنابراین هر چه زودتر و به طور پیوسته پس‌انداز کنید، حتی اگر مقدار آن کم باشد.

 

4- محدود کردن بدهی به دارایی‌های مولد درآمد

اگر برای خرید خودرو وام می‌گیرید، هر ریالی که برای بازپرداخت اقساط ماهانه پرداخت می‌کنید، پولی است که انگار آن را دور ریخته اید. همه مدل های خودرو بعد از یک مدت استفاده، قیمت‌شان افت می‌کند و علاوه بر این، هزینه تعمیر و نگهداری و بیمه نیز دارد. موریس توضیح می‌دهد: دریافت وام‌های با نرخ بهره بالا برای خرید کالاهای خانگی، خودرو و لباس‌هایی که سریعا کهنه و بی‌ارزش می‌شوند کار عاقلانه ای نیست. اگر مجبورید که پولی را قرض کنید یا اگر باید بدهکار باشید، پول خود را برای مواردی هزینه کنید که ارزش خود را در طول زمان حفظ می‌کنند، مانند املاک، مستغلات، آموزش دانش و مهارت‌های خود.

 

5- به طور مستمر آموزش ببینید

موریس توصیه می‌کند: «هر مجله مالی، کتاب و وبلاگی از نویسندگان مالی معتبر را که می‌توانید پیدا کنید، بخوانید. “درک این موضوع که چرا سرمایه‌گذاری می‌کنید، به شما کمک می‌کند تا به برنامه خود پایبند باشید. به صورت دوره‌ای، تحقیق کنید تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری عالی را از دست ندهید.”

برای افزایش دانش مالی و سرمایه‌گذاری خود پیشنهاد می‌کنیم مقاله «10 کتاب پرفروش مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری» را مطالعه کنید.

 

6- از میزان ریسک خود‌ اطلاع داشته باشید

کلید درک بازگشت سرمایه این است که هر چه بیشتر ریسک کنید، بازدهی بهتری خواهید داشت. به این مساله رابطه یا توازن بین ریسک و بازده می‌گویند. سرمایه‌گذاری‌هایی مانند سهام و اوراق بهادار که نرخ بازدهی بالاتری دارند، اغلب ریسک بالاتری برای از دست دادن اصل سرمایه‌ شما دارند. سرمایه گذاری‌هایی مانند گواهی سپرده و حساب‌های بازار مالی با نرخ بازده پایین‌تر، ریسک کمتری برای از دست دادن اصل سرمایه دارند.

از آنجایی که هیچ کس آینده را نمی‌داند، نمی‌توانید صددرصد مطمئن باشید که هر سرمایه‌گذاری نتیجه خوبی خواهد داد. موریس توضیح می‌دهد: «اگر سرمایه‌گذاری‌های خود را متنوع کنید، در صورتی که یکی از مواردی که بر روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌اید ضعیف شود، تاثیر شدیدی بر سبد سرمایه گذاری کلی‌تان، نخواهد داشت.

 

7- تنوع داشتن، فقط برای سرمایه گذاری نیست

راه‌های خلاقانه‌ای برای تنوع بخشیدن به درآمد خود بیابید. هر کسی استعداد یا مهارت خاصی دارد. موریس می‌گوید: «استعدادهای خود را به فرصتی برای پول‌سازی تبدیل کنید. راه‌های کسب درآمد از خانه و راه‌اندازی کسب‌وکار خانگی را بررسی کنید. درآمد اضافی می‌تواند درآمد تمام وقت شما را تکمیل کند یا حتی منجر به یک تغییر هیجان‌انگیز در شغل شما شود. حتی یک بهبود جزئی در درآمد می‌تواند به طور چشمگیری اوضاع مالی شما را تغییر دهد.

 

8- برای موارد غیرمنتظره برنامه‌ریزی کنید

با وجود تمام تلاش‌هایتان، ممکن است شما با شرایط اضطراری پیش‌بینی نشده‌ای مواجه شوید. موریس با تاکید می‌گوید: «به اندازه کافی پول پس‌انداز کنید و بیمه (انواع بیمه شامل بیمه عمر، زلزله، آتش‌سوزی، بیمه وسیله نقلیه مانند بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه، موتورسیکلت) داشته باشید تا بتوانید از بیکاری طولانی مدت، تصادفات، مراقبت‌های پزشکی، تعمیرات اساسی ماشین یا خانه و بلایای طبیعی عبور کنید.» افزایش مقدار پولی که در زمان‌های عادی و خوب زندگی، پس انداز می‌کنید می‌تواند به شما در مدیریت و تأثیر هزینه‌های محافظت در برابر مشکلات و پستی و بلندی‌های زندگی کمک کند. اطمینان حاصل کنید که قرار گرفتن در معرض شرایط مالی غیرمنتظره، اهداف بلندمدت و امنیت مالی شما و خانواده‌تان را از مسیر درست خارج نمی‌کند.

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 2 دیدگاه
  1. لطفا کمکم کنید تو قسمت نظرات مشکلم راگفتم سوابق تراکنشهاوشارژهایم را ازسال1398بفرستید لطفا مهمه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.