
گوگل پلی پروتکت چیست و چه میکند؟

سیستمعامل اندروید بهواسطه متن باز بودن و امکاناتی که دارد، همواره درمعرض خطر و آسیبپذیری است. در این میان گوگلپلی استور که یکی از منابع رسمی دانلود اپلیکیشن و بازی برای سیستم عامل اندروید در جهان بهشمار میرود، سازوکار امنیتی ویژهای را تحت عنوان پلی پروتکت (Play Protect) برای اپلیکیشنهای اندرویدی پیادهسازی کرده که در طی آن تمام برنامهها پیش از نصب، مورد بازبینی امنیتی قرار میگیرند و در صورت عدم شناسایی اپلیکیشن و یا عدم احراز توسعه دهنده آن توسط گوگل، یک پیام اخطار تحت عنوان uninstall harmful app برای کاربران ارسال میشود.
گوگل پلی پروتکت و وظیفه آن
در پاسخ به این سوال باید گفت این ابزار به طور دائم دستگاه اندرویدی شما را اسکن میکند تا نسبت به امنیت آن مطمئن شود. این برنامه تمام ابزارها، سرویسها، اپلیکیشنها و حتی بازیهای دستگاه که نصب شده باشند را اسکن میکند و درباره برنامههایی که عملکردی غیرطبیعی دارند به شما هشدار میدهد.
این سرویس فارغ از دستگاه کاربران، میلیونها اپلیکیشن گوگلپلی استور را نیز اسکن میکند. تمامی برنامههایی که هر توسعهدهندهای بخواهد در گوگلپلی منتشر کند، با پلی پروتکت اسکن میشوند تا از مقررات گوگل تخطی نکرده باشند.
البته همچون سایر محصولات نرمافزاری، پلی پروتکت هم عاری از عیب و ایراد نیست. مثلا گاها دیده شده که برخی سرویسهای معیوب و مضر از دید آن پنهان میمانند یا به اشتباه یک اپلیکیشن را مضر شناسایی کرده و پیام هشدار برای کاربران آن ارسال میکند.
دسترسی دادن به اپلیکیشنها به انتخاب کاربران
هر یک از برنامههایی که روی تلفن یا تبلت خود نصب میکنیم مجموعهای از دسترسیها را با اجازه و تایید خود کاربران دریافت میکنند تا بتوانند سرویسدهی بهتری داشته باشند.
دسترسیهایی که یک اپلیکیشن از کاربران دریافت میکند دلایل خاصی دارد؛ بهعنوان مثال اپلیکیشن همراه کارت به عنوان یک اپلیکیشن فعال در صنعت مالی و پرداختهای اینترنتی، دسترسیهایی همچون دوربین، مخاطبان، محل ذخیرهسازی محتوا و سرویس پیامک را با تایید کاربران دریافت میکند. گرفتن این دسترسیها دلایلی دارد که در ادامه میخوانید:
دوربین
اگر وارد اپلیکیشن همراهکارت شوید، در منوی وسط پایین صفحه، گزینه اسکن را مشاهده میکنید. در این قسمت شما میتوانید با استفاده از دوربین گوشی خود، کارت بانکی مورد نظرتان را در اپلیکیشن ذخیره کرده و در مواقع نیاز، از آن استفاده کنید.
همچنین شما میتوانید برای سهولت در ثبت اطلاعات قبض، بارکد صورتحساب و موارد مشابه از این منو استفاده کنید و به کمک آن قبض گاز، آب و برق خود را پرداخت کنید. این قابلیت در زمانی که وارد اپلیکیشن میشوید، قابل دسترسی خواهد بود.
مخاطبان
اپلیکیشن همراهکارت برای سرویس کارتبهکارت خود، امکان جابهجایی پول بدون داشتن شماره کارت مقصد و با استفاده از شماره موبایل کاربرانی که این اپلیکیشن را روی گوشی خود نصب دارند ایجاد کرده است.
بههمین دلیل نیاز است تا دسترسی محدودی به لیست مخاطبان شما داشته باشد. این دسترسی در هنگام انتقال پول و در قسمت کارتبهکارت، با انتخاب گزینه مخاطبان و پس از تایید و اجازه کاربران قابل دریافت خواهد بود.
علاوه بر این، با دادن این دسترسی میتوانید برای مخاطبین گوشی خود شارژ و بسته اینترنت بخرید. در حال حاضر امکان خرید بسته اینترنت ایرانسل، همراه اول، رایتل و خرید شارژ از همین اپراتورها در همراه کارت فرآهم است.
فضای ذخیرهسازی
در اپلیکیشن همراهکارت هر کاربر یک اکانت شخصی داشته که قابلیت انتخاب عکس برای پروفایل آن را نیز دارد. دسترسی به فضای ذخیرهسازی، جهت انتخاب عکس از گالری گوشیها بوده و مجوز استفاده از آن با تایید کاربران صادر میشود.
پیامک
بانک مرکزی برای افزایش امنیت تراکنشهای اینترنتی، قانون رمز دوم پویا را تصویب کرده است. در این قانون، رمز دوم مورد نیاز برای پرداختهای اینترنتی از طریق پیامک یا اپلیکیشنهای اختصاصی در اختیار کاربران قرار میگیرد.
براساس آمار، میزان دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک به مراتب بیشتر از اپلیکیشنها است. در اپلیکیشن همراهکارت برای خواندن خودکار پیامک رمز دوم پویا از کاربران دسترسی گرفته میشود؛ با این کار دیگر نیاز نیست از اپلیکیشن خارج شده یا نگران اشتباه زدن رمز خود باشید.
همراهکارت این اطمینان را به کاربران خود میدهد که اطلاعات محرمانه و حساس کارت و حساب بانکی (از منظر رگولاتوری نظام بانکی و پرداخت کشور) نظیر رمز و CVV2 به هیچ عنوان و به هیچ نحوی در این سامانه نگهداری نمیشود. این اطلاعات صرفاً در هنگام انجام تراکنش در اپلیکیشن از کاربر گرفته شده و به صورت رمزگذاری شده و از کانالهای امن زیرساختهای بانکی به بانک مبدأ (صادر کننده کارت) ارسال میشود.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تمام دسترسیهای اخذ شده و خطمشی رازداری به صفحه سیاستنامه حریم خصوصی در همراهکارت (privacy policy) مراجعه کرده و مطلب را در دو نسخه فارسی و انگلیسی مطالعه کنید.